9 VOORDELEN VAN BUITEN SPORTEN

9 voordelen van buiten sporten

Ga lekker buiten sporten!

Je voelt de energie door je lichaam stromen, je voelt je vrolijk. Je kijkt om je heen en ziet een gezellige groep sportievelingen die allemaal hetzelfde voelen, terwijl ze zwetend en lachend een leuke uitdagende bootcamp carrousel uitvoert onder begeleiding van een enthousiaste trainer. Wat een ervaring.

Bootcamp staat voor sport, fun en resultaat. Deze ultieme combinatie wordt ook nog eens bereikt in de frisse buitenlucht. Iedereen weet dat sporten gezond is, maar dat buiten sporten nog meer voordelen oplevert is zeker nog niet bij iedereen bekend. De meeste mensen kiezen nog steeds voor de sportschool en zien er weinig in om het dampende zaaltje te verruilen voor prachtige bossen en groene parken. Vreemd toch? Daarom wordt het eens tijd om alle voordelen van Bootcamp op een rijtje te zetten.

1 EEN BETERE WEERSTAND

Doordat je in de buitenlucht sport, maak je vitamine D3 aan. Deze vitamine verhoogt je weerstand en gaat botontkalking tegen.

2 JE ZIT BETER IN JE VEL

Door het zonlicht gaat je serotonineniveau flink omhoog, waardoor je je beter in je vel voelt, beter slaapt en je seksuele activiteit verhoogt. 😏

3 JE VERLIEST VET

Bootcamp verhoogt je stofwisseling, waardoor de vetverbranding veel sneller gaat en je dus afvalt.

4 MINDER KANS OP SUIKERZIEKTE EN MINDER NEIGING TOT VETOPSLAG

Bootcamp verhoogt de insulinegevoeligheid, waardoor je dus weinig insuline nodig hebt om je bloedsuiker in balans te houden. Hierdoor heb je minder kans op suikerziekte, een lagere bloeddruk en minder neiging tot vetopslag.

5 MEER SPIERMASSA

Bootcamp zorgt voor de toename van je spiermassa en voor de aanmaak van testosteron en het groeihormoon MHG. Testosteron zorgt voor een snelle groei van de spiermassa, je uithoudingsvermogen neemt toe en je vetmassa daalt. MHG zorgt voor een opbouw van je spieren en versterking van je botten. Bovendien zorgt het voor vetafname en een betere vochtregulatie in je lichaam.

6 TOENAME VAN JE SPIERKRACHT

Bootcamp zorgt voor een toename van je spierkracht. Door steeds andere oefeningen te doen worden je spieren iedere keer opnieuw getriggered.

7 JE SPORTPRESTATIES WORDEN BETER

Bootcamp zorgt ervoor dat je pezen sterker worden, waardoor je aanzienlijk verschil zult merken in je prestaties.

8 DE KANS OP OSTEOPOROSE NEEMT AF

Bootcamp zorgt voor een verhoogde botdichtheid en in combinatie met de aanmaak van vitamine D3 neemt de kans op osteoporose af.

9 AANZIENLIJK MINDER KANS OP HART- EN VAATZIEKTEN

Bootcamp kan de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk verlagen door onder andere de verlaging van het cholesterolgehalte en de bloeddruk.

Kort samengevat word je van Bootcamp gezonder, sterker, slanker, actiever en gelukkiger!
Overtuigd? Geef je dan snel op voor We Are Fit Bootcamp, LET’S GO!